OM VIVECA

Redan under tonårstiden bestämde jag mig för att skriva en roman. Jag slukade böcker, allt ifrån Hemingway, Tolstoy, Moberg med flera och med tiden blev intresset mer och mer inriktad på historiska romaner.  Släktforskning som hobby har också funnits med genom åren och en önskan att få ge liv åt de människor som bara var en del av ett släktträd. De som en gång trampat samma stigar som jag, suttit på samma klippor och tittat ut över vattnet. Hur såg deras vardag ut, vilka var deras drömmar, vilken drivkraft gav deras liv en mening i en hård och farofylld tid.
Jag sökte i litteraturen efter en roman som beskrev dessa människor och deras liv men har inte hittat någon och bestämde mig för att skriva den.
Men livet kom emellan och familj, barn och karriär upptog all min tid och romanen fick vänta. Jag lämnade min hemort och utbildade mig till ekonom och arbetade många år i bankvärlden innan jag till slut tog steget att starta eget företag inom redovisningsbranschen. Drömmen om att skriva fanns där hela tiden, i många år som en ren hobby och för att få en distans till den reglerade värld jag arbetade i, som enbart styrs av lagar, paragrafer och skatteregler. Behovet att få ge fantasin vingar och drömma mig bort till en annan värld var stort. Jag ville berätta om en svunnen tid som annars skulle falla i glömska.
När jag nu nått mogen ålder har jag flyttat tillbaka till platsen där jag är född och uppvuxen, vid stranden av Nordre Älv strax norr om Göteborg vilken också är platsen där min roman ”Fiskarens dröm” till viss del utspelar sig.
När jag vandrade omkring i detta nya samhälle bland moderna villor och vackra trädgårdar försökte jag i fantasin frammana bilden av den fattiga fiskarstugan och de små åkertegar som var verkligheten under mitten av 1800 talet.
På något sätt hittade jag hem vilket huvudpersonen Christoffer också gör i romanen. Naturen läkte våra stressade själar och allt föll på plats. Christoffer fick ro i sin själ och jag fattade pennan och började skriva och sakta växte berättelsen fram.  
Resultatet blev ”Fiskarens dröm” som är min debutroman.