OM BOKEN
Christoffer steg eftertänksamt ner från kuskbocken och tittade sig omkring. Detta var alltså det omtalade varvet, dunket från hammarslagen hördes vida omkring och svart rök bolmade ur skorstenar, människor överallt. Utan att riktigt förstå hur det gått till hade han hamnat i denna nya främmande värld.
Christoffers första möte med Göteborg och Lindholmens Varv år 1851 väcker blandade känslor hos honom. Med sig bär han drömmen om det fria livet som fiskare med en egen båt och torpstuga men verkligheten är en helt annan. Som sjuttonårig yngling och son till en fattig fiskartorpare får han ge sig ut i världen och hitta sin egen försörjning.
Tillsammans med Lotta, flickan han gifter sig med och som kämpar vid hans sida följer vi familjen genom fyra decennier av kärlek och sorg, generationers arbete och strävan, tillfälliga möten och möten som blir livsavgörande. Det är en familjehistoria om fiskarliv, varvsarbete, emigration och sjömansliv, de stora familjerna som lever i de små lägenheterna och stugorna, kvinnokraften som aldrig sviktar.

Köp boken

Boken finns till försäljning hos Adlibris eller Bokus.
Den går även att köpa direkt från denna sida
Skicka ett meddelande via länken nedan så vår ni boken hemsänd. 
Pris 220 kr inkl frakt. 
Betalning med faktura eller Swish
Kontakta JV Publishing

Titel: Fiskarens dröm
Författare: Viveca Österman
Antal sidor: 406
ISBN: 978-91-519-1022-2